Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016 09:06

Φέτος τα τραπέζια της σαρακοστής γίνονται απολαυστικότερα με Ούζο και Τσίπουρο Μπαμπατζίμ

Φέτος τα τραπέζια της σαρακοστής γίνονται απολαυστικότερα με Ούζο και Τσίπουρο Μπαμπατζίμ

Οι νηστίσιμες γεύσεις αποκτούν ενδιαφέρον με την συνοδεία των εξαιρετικών και ποιοτικών αποσταγμάτωνΜπαμπατζίμ. Τα ποιοτικά αποστάγματα του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, ενσωματώνουν σε κάθε γουλιά την παράδοση και την αυθεντικότητα της δημιουργίας τους -οικογενειακό μυστικό που περνάει από το 1875 από γένια σε γενιά, και αποτελούν ιδανική πρόταση για την οργάνωση κάθε νηστίσιμου τραπεζιού.

To αρωματικό ούζο Μπαμπατζίμ

To αρωματικό ούζο Μπαμπατζίμ

Οι θαλασσινές γεύσεις της σαρακοστής και ο ανοιξιάτικος καιρός δημιουργούν το ιδανικό κλίμα  για παραλιακές βόλτες και εξόδους  με καλή παρέα και νόστιμες λιχουδιές! Καλαμαράκια, μύδια και γαρίδες είναι μεζεδάκια που δεν λείπουν ποτέ από το νηστίσιμο τραπέζι, και δένουν εξαιρετικά με το γευστικό αρωματικό ούζο Μπαμπατζίμ.

To τσίπουρο Μπαμπατζίμ

To τσίπουρο Μπαμπατζίμ

Παράλληλα, οι γήινες γεύσεις  που χαρακτηρίζουν το μενού της μεγάλης εβδομάδας απογειώνονται γευστικά με τσίπουρο Μπαμπατζίμ.  Το εξαιρετικό απόσταγμα του άρχοντα της απόσταξης Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, είτε σκέτο είτε με γλυκάνισο θα αποτελέσει μοναδική συνοδεία για μεζέδες όπως: μανιτάρια, αγκινάρες, ελιές, ταραμοσαλάτα, ντολμαδάκια γιαλαντζί, βολβοί τουρσί, φασόλια  γίγαντες και κάθε λογής καρπούς της γης!

Η επιλογή μπορεί να φανεί δύσκολη μεταξύ ούζου και τσίπουρου, αλλά μην σας αγχώνει. Όποιο απόσταγμα και αν επιλέξετε δεν θα είναι λάθος, καθώς τα μοναδικά αποστάγματα Μπαμπατζίμ καλύπτουν άριστα κάθε απαιτητικό ουρανίσκο!

Απόλαυση της παράδοσης με ευχάριστη συνοδεία ούζου και τσίπουρου με μέτρο!

Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.

Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου

O Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος(φώτο), 3η γενιά της φημισμένης οικογένειας αποσταγματοποιών, συνεχίζει από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 να ασκεί με μεράκι και πάθος την τέχνη της απόσταξης (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) στην περιοχή της Αγχιάλου Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας με μοναδικό τρόπο τις αυθεντικές μυστικές Πολίτικες συνταγές των προγόνων του και δημιουργώντας τα γνωστά σε όλουςπροϊόντα- αποστάγματα του «ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ».

 assets_LARGE_t_175762_47089562

Το οικογενειακό μυστικό της απόσταξης ταξιδεύει από γενιά σε γενιά, ξεκινώντας το 1875 όπου η οικογένεια του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου δραστηριοποιείται στην Κωνσταντινούπολη και παράγει αποστάγματα που αιχμαλωτίζουν σε κάθε σταγόνα τους τον αρωματικό και γευστικό πλούτο του σταφυλιού και του τόπου καταγωγής τους.

Ύστερα στην Ελλάδα, το πολύτιμο έργο συνεχίζεται από τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο. Το εργαλείο ζωής, ο άμβυκας απόσταξης θα παραμείνει το στήριγμα της παράδοσης και της ιδιαίτερης ποιότητας. Μάλιστα, το 1988, όπου το τσίπουρο είναι επισήμως ένα πότο ελληνικό κατοχυρωμένο από την Ε.Ε, το τσίπουρο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ είναι το ΠΡΩΤΟ εμφιαλωμένο τσίπουρο, ελεγμένο ποιοτικά και φορολογικά.

Παράλληλα ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος από το 1970 ξεκινά με απαράμιλλο ζήλο τη δημιουργία ενός μαγευτικού Οικολογικού Πάρκου 500 στρεμμάτων στις Πλαγιές Βερτίσκου στην περιοχή της Όσσας Λαγκαδά και του περίφημου «Kτήματος Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου». Το κτήμα διαθέτει σήμερα 264 στρέμματα Βιοκλιματικού Αμπελώνα, σύγχρονο οινοποιείο και Εμφιαλωτήριο ενώ οι χώροι του Πάρκου – όλοι επισκέψιμοι-το καθιστούν ως έναν από τους πιο άξιους εκπροσώπους των Δρόμων του Κρασιού της Μακεδονίας.

Το Κτήμα παράγει κρασιά αποκλειστικά από τα βιολογικά σταφύλια του κτήματος τα οποία θεωρούνται σπάνια και χαρισματικά, άξιοι πρεσβευτές του Μακεδονικού Αμπελώνα.

Η οινολογική ευαισθησία του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, η σύνδεση του με την παράδοση και την ιστορία της οικογένειας του στην τέχνη της απόσταξης καθώς και το πάθος του για αυθεντικές γεύσεις και αρώματα τον οδήγησαν στη δημιουργία εξαιρετικών προϊόντων. Σήμερα θεωρείται ότι έχει κατακτήσει δίκαια τον τίτλο «ο άρχοντας της απόσταξης»